elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 14 d’agost del 2017

914.- La Gran Cursa Final

914.- A les Olimpíades de l’Illa de l’Escaquer es disputen les famoses Curses Eliminatòries que comencen amb una marató on es poden apuntar tots els participants que vulguin. D’aquests, només la meitat (els millors classificats) passen a una segona cursa de menor distància on també només es classificaran la meitat dels hi corren. Seguint aquest procediment, d’anar fent curses cada cop més curtes i, per tant, més ràpides, que van eliminant participants s’arriba a la Gran Cursa Final on només queden dos corredors. En l’edició d’enguany, en aquesta última cursa s’han enfrontat en Jan i en Pol que han hagut de donar quatre voltes a la pista d’atletisme de l’estadi. El vencedor es va haver de decidir per «foto finish» perquè la cursa va ser molt disputada i els dos atletes van anar frec a frec tota l’estona. Les dades recollides ens diuen que la primera meitat de la cursa va durar exactament el mateix temps que la segona meitat, que els corredors van tardar 6 minuts i tres quarts en fer les tres quartes parts del recorregut i que van tardar el mateix en recórrer la tercera volta que en fer l’últim quart de la cursa. Podeu calcular el temps total d’aquesta Gran Cursa Final?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "